Segt, segt & återigen segt...

Hela dagen igår gick dyngsegt. Och samma sak idag. Vaknade strax efter 8. Upp och började styra lite. Försökte hitta på nåt kul att göra med Ludde. Byggde med lego, målade, byggde med lera, körde med bilar. Men det kändes som om vi båda tyckte att det var lika tråkigt. La oss o typ vila en stund efter lunch och läste lite böcker. Häftigt nu när Ludde kan bokstäver, så han ska hela tiden peka ut dom bokstäver han kan i en mening. :) När vi vilat en stund så gick vi ut på en promenad! Var ute dynglänge, o de va så fruktansvärt skönt o vara ute. Hoppas, hoppas att lite mer snö kan försvinna, då kommer de nog bli ännu mysigare att vara ute! :) Ska försöka gå en promenad minst 1 timme varje dag, helst på kvällen, Ludde somnar fortfarande på två röda när han åker vagn. Så idag när jag kom in från promenaden var det bara att stoppa fisen i säng, för natten. Hepp, om jag skulle hoppa in i duschen kanske! :)

Lördag kväll!

Dagen har gått fruktansvärt segt. Skulle ha åkt till Evis o Niclas på förmiddag. Men försov mig, så det blev inget av med det. Får se till att styra upp det en annan dag. Varit sugen på att gå ut o bara vara ute hela dagen, trots vädret. Men när vi var på väg ut så började det idiotsnöa. Kändes inte lämpligt att dra ut Ludde i de vädret med sin hosta. Så vi var kvar inne och segade. Åkte upp till Viberga med Ida en sväng, skulle kolla på gardiner. Men utbudet där är ju inte det största. Vill hitta några snygga bruna gardiner till vardagsrummet, eftersom klädseln på soffan är brun. Får nog kolla på jotex eller nåt. Aja, handlade iaf lite saker jag behövde, till Luddes o min mysmiddag. :) Under tiden jag handlade betedde sig Ludde rent ut sagt förjävligt! Slängde sig på backen o skrek o massa annat. Folk glodde som om dom aldrig sett en skrikande unge förut. Men det var bara att le o se glad ut :) haha. Åkte iaf hem sen o lagade mat, kött, potatisgratäng o sallad. O till efterrätt åt vi chokladpudding :) Sen somnade Ludde, vaknade en stund förut och ville ringa morfar. Nu sover han igen, och jag ska me sova snart. Är dyngtrött. I morgon ska jag städa. Oerhört kul, inte. Sen skulle kanske mamma o pappa komma o hälsa på en sväng! :) Allt för idag. Byebye!

Massor med tvätt & förkyld unge!

Kan inte bli mycke värre. Eller? Ludde är så fruktansvärt hostig. Hostar o hostar tills han nästan spyr och tårarna rinner. Stackars liten. På det så har han världens sämsta humör idag. Ingenting passar lille herrn. Så det passar ju ypperligt när jag har världens största tvättberg att ta hand om. Får se om tålamodet håller tills ikväll ;) Igår kom vi hem igen. Pappa skjutsade hem oss, men innan åkte vi och hyrde släp och hämtade soffa hos sofie, och körde hem hennes till henne. Blev kanon. Nu ska jag bara vänta på att klädseln torkar så jag kan slänga på det på soffan o de, hur man nu gör? Ska nog gå bra. :) Måste sätta upp gardiner och sådär i vardagsrummet me, är lite väl tomt för tillfället. Men vill inte kasta upp en massa skit på väggarna förrän jag verkligen vet hur jag vill ha det. Dumt o göra en massa hål i väggarna i onödan. Nä, om man skulle förbereda för nästa maskin tvätt då. Skriver mer sen. Bye bye!

25 Februari :)

Snart är det dags att åka hem till oss igen! Känns lite konstigt, som alltid när vi varit ute hos mamma och dom i några dagar. Men samtidigt ska det bli jätteskönt o komma hem igen och bara få sköta sig själv! :)

Väntar på att Sofie ska höra av sig när hon slutat jobba, så vi kan bestämma, när, var & hur vi gör med sofforna. Oavsett om det blir senare i eftermiddag så vill jag ändå ha hem den idag så jag kan börja göra i ordning i vardagsrummet igen. :) Måste bara köpa 2 stora ramar till förstoringarna på Ludde som ska upp på någon av väggarna. Hyllorna jag hade förut skiter jag i att sätta upp, blir så mycket fula hål. :0

I måndags när jag kom hem till mamma och dom så tog jag fram glasögonen till Ludde direkt, som han tog på sig utan bekymmer. Lagade mat, och mostrarna underhöll honom under tiden. När vi sen satte oss och åt så såg jag att han inte hade dom på sig och frågade var dom var, men fick bara till svar "Borta". Har letat massor efter dom, men inte hittat dom, tills för en liten stund sen, då jag av en slump tittade bakom en av mammas stora gröna växter i vardagsrummet, där låg dom ihopvikta och intryckta så långt in mot elementet som möjligt.

Antar att det var en liten kille som var trött på sina glasögon för stunden, och gjorde allt han kunde för att få slippa ;) Haha.



Suttit och gluttat lite på Ikea, och hittat det jag vill ha till vardagsrummet. Bara o börja spara,fast tv-bänken ska jag nog köpa nästa månad :)


Tv-bänk, Ikea 449:-


Soffbord, Ikea 299:-



Bokhylla, Ikea 249:-



Vitrinskåp, Ikea 499:-



Äh, slut för stunden. Måste underhålla min huligan lite!
På återseende! :)


Renovering i vardagsrum!

Min kära syster är klar med tapetseringen i mitt vardagsrum. Gud så fint det blev! Tog inte heller lång tid för henne att få upp allt, men så har hon ju tapetserat en del också :)

Igår morse åkte jag med mamma ner till Finspång. Lämnade kvar Ludde hos sin morfar & mostrar. Så att jag skulle få fixa lite ärenden själv!

Ida kom upp vid 9-10 typ och fortsatte med tapetseringen, så jag knallade iväg ner mot centrum. 
Allra först gick jag ner till Vallonbygen, för att tala om för Ralf att tapetseringen typ var klar. När jag satt där så ringde han upp någon på Golv & Kakel på en gång, och han sa att dom hade mycke att göra & att dom inte skulle kunna börja med golvet förrän tidigast dagen därpå (onsdag), men det skulle bli gjort innan helgen.

Knallade sen vidare & stannade till vid Oves Optik för att få en ny gummiplupp ditsatt på Luddes glasögon, den lossnade häromdagen på dagis. De gick snabbt, så fortsatte ner till centrum & bort till Hans & Greta. Precis när jag ska kliva innanför dörren där så ringer de på mobilen, o då är det en gubbe från Golv & Kakel som ska komma direkt & börja med golvet!

Blev väldigt mycke brådis, men Ida & Kalle lyckades få undan allt innan han hade kommit upp. Och när jag var uppe i går eftermiddag för o kolla hur nya golvet såg ut så var han nästan helt klar, lite golv kvar att lägga & sen nya lister, sen är de klart! :) :)

Tänkte jag skulle lägga ut några bilder så ni får se varför vardagsrummet var i så stort behov av att renoveras :)

Nya golvet till vänster på bilden, och det gamla till höger :)




Golvet vid balkongdörren, jätte äckligt & förstört.



Nya tapeten till vänster & den gamla, fula gula tapeten till höger :D



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ska försöka hämta soffan hos Sofie någon dag innan veckans slut med, känns lite träligt att inte ha någon soffa, vill ju börja göra i ordning i rummet me :) Får se om de löser sig. Pappa kunde iaf köra om jag fixade någon som kunde bära, pappas rygg pallar ju inte det.

Äsch, nu ska jag fixa lite lunch åt min lilla snoris, mig själv & Tubbe!

På återseende!


22 Februari.

Tudiluu!

Sitter vid datorn hemma hos mamma & pappa! Ska strax gå och sova, behöver det verkligen! Men passade bara på att låna datorn lite för o snoka runt lite grann! :)

Anledningen till att vi är hemma hos mamma & pappa är att IDa började tapetsera mitt vardagsrum idag! Började & började är väl synd och säga, när jag pratade med henne vid 20.00, så skulle hon precis åka hem ifrån mig. O då hade hon bara 6 våder kvar att få upp på väggarna, sen är de klart! Så i morgon har jag i uppdrag att ringa hyresvärden, så han ser till att skicka upp golvläggarna!

Jag längtar sååå tills det är färdigt! Av det jag såg innan jag åkte hem till mamma & dom så blir det hur snyggt som helst! Men då var bara ett par våder uppsatta. Blir nog ännu snyggare när man ser allt färdigt!

Får se hur många dagar vi blir kvar här ute vid Älgsjön. Efter tapetseringen ska dom ju som sagt byta ut golvet, vet inte hur lång tid det tar. Men i vilket fall som helst så är det inte vidare värst barnvänligt hemma just nu! Tv-bänk & hela skiten står intryckt i Luddes rum, och soffan är nerplockad totalt och uppkastad på mitt förråd, i väntan på att köra skiten till tippen.

Har fortfarande inte fått tag i någon som kan hjälpa mig att köra hem soffan från Sofie, vet inte riktigt hur jag ska lösa det?



Aja, slutbladdrat för nu! Ska glutta vidare, sen hoppa i säng! :)




Älskade lilla unge! <3


2010.02.21

Hellu! Veckan har nått sitt slut. :) Ny vecka i morgon, med massor att göra! Som tur är ska ludde till dagis tre av fem dagar, så det ska nog hinnas. Sedan ikväll måste jag se till att slipa ner det vi spacklade härom dagen, ta bort så mycke som möjligt av grejerna i vardagsrummet och ta bort mer lister. Så Ida kan sätta igång att tapetsera. Ska bli så kul :) Jahapp, vad har hänt sen sist jag skrev då? Inte mycket av intresse faktiskt. Bara hänt en massa vardagligt :) I fredags var vi iaf till sjukan i stan med ludde, han skulle på återbesök för att se om glasögonen hjälper. Fick läkarn som vi hade första gången, tyvärr. Jag kunde inte med henne då, och kunde det inte nu heller. Hon är så "kan allt, vet allt". Visst, hon är läkare. Men hon vill inte lyssna på ett dugg som man själv har att säga! Får vi henne nästa gång så kommer jag be om att få byta. Aja, skitsamma! Över till något roligare. Ludde har ju hållt på med siffror ganska länge nu. Han räknar till 40 själv, med undantag för att han inte säger 30 och 40, utan räknar vidare: tjugoåtta, tjugonio, TJUGOTIO. Men duktigt ändå, för att vara lite drygt 2 1/2 år :) Men iaf, nu har han oxå börjat med bokstäver, han kan peka ut: a,b,f,k,l,r,s och t och säga vad det är! Förstår inte var han får allt i från, men han verkar ha ett megastort intresse av att lära sig saker. :) Skojade lite häromdagen och sa att om han fortsätter så här så kommer han snart läsa. Men ärligt så skulle det inte förvåna mig om han gör det snart. :) Duktig är han iaf nio lilla kille. O de är så kul att få visa alla som sa att det skulle gå åt helvete när jag fick barn. Men se så bra de blev! :) Nä, nu avslutar jag för stunden. Huttrar o fryser som tusan, behöver nog lägga mig i ett varmt bad! :) HEJ HOPP!

9 Februari.

Jag lever!

Jag har bara inte haft tid, lust eller möjlighet att uppdatera bloggen! Men ska försöka ändra på det! :)